
Hollands Wintergerecht: Pastinaakstamppot met Gehaktballen
Een puur Hollands wintergerecht met romige pastinaakstamppot en sappige gehaktballen in jus.
Ingrediënten
Equipment
Method
Bereidingswijze
Pastinaakstamppot maken
Schil de pastinaak en aardappelen.
Snijd alles in gelijke stukken en kook 20 minuten gaar.
Giet af, voeg boter en warme melk toe.
Stamp tot een gladde puree.
Breng op smaak met zout, peper en eventueel nootmuskaat.
Gehaktballen bereiden
Meng gehakt, ei, paneermeel, ui, nootmuskaat, mosterd, zout en peper.
Draai er stevige ballen van.
Verhit boter in de pan en bak de ballen rondom bruin.
Blus af met bouillon en laat 25–30 minuten sudderen tot ze gaar zijn en de jus is ingedikt.
Serveer de romige pastinaakstamppot met twee mooie gehaktballen en een royale schep jus.
Ontdek meer van Westfriesland Praat
Abonneer je om de nieuwste berichten naar je e-mail te laten verzenden.