
Romige Italiaanse pasta met kip en spinazie
Romige Italiaanse pasta met kip en spinazie. Snel klaar, vol smaak en perfect voor een doordeweekse maaltijd.
Ingrediรซnten
Equipment
Method
- Stap 1: Pasta koken
Breng een grote pan met water aan de kook en kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en bewaar een kopje kookwater.
- Stap 2: Kip bereiden
Snijd de kipfilet in blokjes en bestrooi met zout, peper en Italiaanse kruiden. Verhit de olijfolie in een ruime koekenpan en bak de kip rondom goudbruin. Haal de kip uit de pan en zet apart.
- Stap 3: Saus maken
Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit deze in dezelfde pan tot ze glazig zijn. Voeg de kookroom en kippenbouillon toe en laat het geheel zachtjes pruttelen.
- Stap 4: Spinazie toevoegen
Voeg de spinazie in delen toe en laat deze slinken. Roer daarna de kip weer door de saus.
- Stap 5: Pasta mengen
Doe de pasta bij de saus en meng goed. Voeg eventueel wat kookwater toe voor een extra romige structuur. Strooi de Parmezaanse kaas erdoor en roer tot alles mooi gebonden is.
- Stap 6: Serveren
Serveer direct en garneer met extra Parmezaanse kaas, verse basilicum of een snufje chilivlokken.
Notities
Lekker met een frisse groene salade en knapperig Italiaans brood. Ook uitstekend te combineren met een lichte rode wijn of een droge witte wijn.
Ontdek meer van Westfriesland Praat
Abonneer je om de nieuwste berichten naar je e-mail te laten verzenden.