Ga terug
Bord met Hollandse hachee, aardappelpuree en rode kool, geserveerd als winters gerecht.

Hachee met rode kool en romige aardappelpuree

Een stoofgerecht dat vroeger al bij oma op tafel stond: mals rundvlees gestoofd in uiensaus, geserveerd met zachte aardappelpuree en zoete rode kool met appel.
Schep een flinke lepel aardappelpuree op het bord, voeg een royale schep hachee toe en serveer met warme rode kool. Een perfecte Hollandse wintermaaltijd — zacht, geurend en écht comfortfood.
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 2 uur
Porties: 4
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Hollands
calorieën: 3750

Ingrediënten
  

Voor de hachee
00 g runderlappen (in blokjes)
4 grote uien (in ringen)
2 laurierblaadjes
4 kruidnagels
2 el bloem
2 el azijn
1 runderbouillonblokje
1 el appelstroop
Peper & zout
50 g roomboter
Voor de aardappelpuree
1,2 kg kruimige aardappelen
75 ml warme melk
50 g roomboter
Snufje nootmuskaat
Peper & zout

Equipment

  • 1 stoofpan

Method
 

Hachee maken
    Verhit de boter in een stoofpan.
      Bestrooi de vleesblokjes met peper, zout en bloem en bak ze rondom bruin.
        Voeg de uien toe en bak tot ze glazig zijn.
          Voeg azijn, appelstroop, laurier en kruidnagels toe.
            Verkruimel het bouillonblokje erbij en giet er water bij tot het vlees nét onder staat.
              Laat 2,5 tot 3 uur zacht stoven met de deksel op de pan.
                Proef en breng op smaak.
                  Romige aardappelpuree
                    Schil de aardappelen en kook ze gaar.
                      Giet af en stamp fijn.
                        Roer de boter, warme melk, nootmuskaat en zout & peper erdoor.
                          Rode kool met appel
                            Verwarm de rode kool met de appelblokjes, suiker en het kaneelstokje.
                              Laat 20 minuten zacht pruttelen.